A mai napra csak egy laza 5 órás út várt ránk, így kényelmesen indultunk el Bishopból Los Angeles irányába. A kaliforniai utakról már eleget áradoztunk. Itt sem mondhatunk semmi rosszat, a pihenőhelyek szépek, hangulatosak és tiszták voltak. Megálltunk minden egyes rest areaban, mert pokoli volt a hőség, ami egyre csak fokozódott, egészen 38 fokig felment. 

Az országúton a forgalom viszonylag gyér volt, és mindenki nyugis tempóban haladt. Mi is bekapcsoltuk a tempomatot, és majdnem el is aludtunk útközben, ugyanis a sivatagos táj nem sok izgalmat tartogatott. Los Angeles előtt aztán megélénkült a forgalom, itt már nem lehetett olyan nyugodt tempóban autózni, hanem a forgalommal kellett menni. Az autósok itt is megosztottak, mert voltak, akik egészen nyugisan elautóztak a megengedett sebesség felső határa közelében, és voltak, akik nyomták neki rendesen. Így folyamatosan figyelni kellett a három tükröt, és még persze az előttünk levőre is, úgyhogy itt már nem lehetett szunyókálni. Elég sok highway patrol-os autót láttunk, de ezek általában csak feltűntek a hátunk mögött, majd előre kerülve pillanatok alatt el is tűntek a messzeségben.

Végülis eseménytelenül telt az út. Fél kettő körül megérkeztünk a szálláshelyünkre. Ekkor még nem tudtunk becsekkolni, mert nem voltak itt a házigazdák. Kínunkban leparkoltuk az autót, majd gyalog elindultunk felkutatni valami boltot, ahol legalább vizet tudunk venni. Ugyanis itt már olyan hőség volt, mintha a pokolba jönnénk, ezért aztán azon se csodálkoztunk volna, ha a házigazda maga Lucifer lett volna:-) De szerencsére nem az volt, csak egy öreg hippi, aki szintén megjegyezte, hogy baromi meleg van kint (39 C fok volt). Ebből arra következtettünk, hogy nem a szokványos időjárással van dolgunk.

A szoba elfoglalása után jól esett egy frissítő zuhany, majd mire összeszedelőzködtünk, hogy lemenjünk a Hollywood Boulevardra, már fél hat fele járt az idő. Felvettük a "buszozós nadrágot" (és szoknyát) és kiálltunk a buszmegállóba. Aztán csak álltunk, vártunk, főttünk, és egyre inkább elment a kedvünk az egésztől. Kb. fél óra várakozás után új stratégiát gondoltunk ki, nevezetesen hogy most visszamegyünk a szállásra, és majd holnap látogatjuk meg a Hollywood Blvd-t, a kora reggeli órákban. Magyarázatként azért nem mentünk autóval, mert a ráknak nem volt már kedve vezetni ebben a dzsumbujban, interneten is ahogy utánaolvastunk, azt írták, hogy nem tudsz hol parkolni, iszonyatos a forgalom, stb. Ezért döntöttünk a buszozás mellett. Végülis Las Vegasban a buszozás jól működött...itt egyelőre nem. De majd holnap... 

A bejegyzés trackback címe:

https://golyoronvej.blog.hu/api/trackback/id/tr115300912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása