Délelőtt elmentünk a Balboa Parkba, a szállásról háromnegyed óra alatt ott voltunk. Most is tömeg volt az utakon. Külön öröm volt, hogy amikor lehajtottunk az autópályáról, nem tudtunk a Park Blvd-ra ráhajtani, mert le volt zárva, így mehettünk még egy kört. 

Nem ez volt az első eset, amikor útlezárással vagy útépítéssel találkoztuk. Rengeteg helyen, szinte minden autópályán, és egyéb szakaszokon is folyamatosan találkoztunk útépítéssel, felújítással, bővítéssel. Lépten-nyomon találkozni olyan táblákkal, melyek azt hirdetik, hogy erre fordítják az adóból befolyt összegeket, illetve munkahelyeket teremtenek.

A Balboa Park egy igazi kis sziget egy nagyvárosban, ahol már az is érdekes volt, hogy ingyenes a parkolás. Ami viszont nem biztos, hogy mindenkinek tetszik, hogy a park egész területén tilos a dohányzás.

1f.jpg

Szemetelésért és dohányzásért akár 1000 dollár büntetést is kiszabhatnak.

A parkban különböző tematikájú botanikus kertek találhatók, van itt pl. japán barátság kertje, vagy pálmafás kert.

3f.jpg

Voltak szökőkutak, spanyolos, díszes épületek. 14 múzeum is található itt, pl. történeti, modern művészeti, repüléssel vagy autózással foglalkozó is. A park rengeteg látogatót vonz: van, aki futni jár ide; van, aki csak piknikezik a családdal; de több iskolás csoporttal is találkoztunk. Itt is működik egy ingyenes járat, ami körbe visz a park látványosságaihoz. Olyan is van, ami bevisz az Old Townba, de azért már kemény pénzeket elkérnek.

2f_1.jpg

Szépek voltak a kertek, hangulatosak sétányok vannak, tisztaság volt mindenhol. Volt egy "International Cottage" (Nemzetközi házikók) részleg, ahol különböző nemzetek mutatkoznak be. Sajnos zárva volt ez a részleg. Kívülről láttunk, hogy van itt cseh és szlovák házikó, német, finn, kínai, izraeli, skót, svéd, angol...magyart sajnos nem láttunk.

Sajnos csak addig tudtunk maradni, míg egyikünk életveszélybe nem került a nikotinelvonás miatt:) Így aztán sürgősen el kellett menni cigit venni. Mellesleg megjegyezhetjük, hogy egész Amerikában irtó drága a cigaretta, 5 dollár alatt ha sikerül venni egy dobozzal, az már jó ár. 

Délután véglegesítettük, hogy mit is akarunk vinni magunkkal haza, összepakoltunk, készen állunk a holnapi indulásra, hosszú útra. Délelőtt megválunk a Ford Escape-től, fájó szívvel, mert egész megszerettük az automata váltót, nagyon jó volt, kényelmes az autó, ez jó választás volt üzemanyag fogyasztás szempontjából is. Igaz, amikor átvettük az autót, megállt az ütő bennünk, mert 20,3 mpg-t mutatott (11,59 liter/100 km), amit mi nagyon ügyesen feltornáztunk 29,5 mpg-re (7,97 liter/100 km). 

A repülőút így fog kinézni: San Diegóból 13:10-kor indul a gépünk, a Delta Airlines járatával megyünk Salt Lake Citybe. Ez 1 óra 49 perc repülőidő. 50 percünk lesz az átszállásra, reméljük elég lesz. Salt Lake Cityből 10 és fél óra az út Párizsig. A franciáknál másfél óránk lesz az átszállásra, és onnan még két óra 10 perc, mire megérkezünk Budapestre, ekkor már szombat délután 3 óra lesz magyar idő szerint.  

A bejegyzés trackback címe:

https://golyoronvej.blog.hu/api/trackback/id/tr195304024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása