Sajnos gyorsan elment a Las Vegasra szánt két nap. Reggel 9-re szedtük össze magunkat. Kijelentkezéskor még 40 dollárt levontak a számlánkról internethasználatért, úgyhogy kicsit átverve érezzük magunkat, de költsék gyógyszerre ezt a pénzt... 

Hosszú út várt ránk, a mai feladat az volt, hogy eljussunk Pismo Beachre, ami már a Csendes-óceán partján van. Ez majdnem 750 km-es út volt, ami igazából eseménytelenül telt el, Nevadában és Kaliforniában is a sivatagban mentünk. A külső hőmérséklet nem is volt olyan magas, de a kocsiban meg lehetett dögleni. Csak még egyszer mondja valaki azt, hogy a fekete autóban meleg van! Most ezüst kocsink van, de ebben ugyanúgy felforr az ember agyvize... 

A freewayek mentén található pihenőhelyek (rest area) területén próbáltunk felfrissülni. Ezeken a helyeken külön parkolhatnak a kamionosok, a lakókocsival jövők, és a személyautósok. Itt van víz, wc, ital- és chipsautomaták, különböző információs táblák. Kaliforniában egészen színvonalas, tiszta, kellemes környezetet varázsolnak ezeken a helyeken, szinte élvezet megállni itt.

pis1.jpg

Az út egyébként eseménytelenül telt, hosszú, a végtelenbe nyúló egyenes utakon mentünk, ahol borzasztó nehéz volt tartani a 70 mph sebességet. 

Ezen a napon igazi nagy esemény nem történt, de azért nem mindennap adatik meg az embernek, hogy több, mint 700 km-t vezessen Nevadában és Kaliforniában, ez is egy élmény volt. 

Este hat óra körül érkeztünk meg Pismo Beachre, ahol a GPS kicsit átvert minket, egy egészen más szállodánál kötöttünk ki. Szerencsére ez nem egy nagy település, második próbálkozásra már jó helyre navigált a műszer. A vegasi 4 csillagos szállás után első pillanatra feltűnt, hogy ez egy más világ. Eléggé öreg, lelakott motelnek nézett már ki elsőre is, amikor pedig beléptünk a szobába, minden várakozásunkat alulmúlta:-) A falakból vezetékek lógnak, a foglalatok lötyögnek, már a bejutás is nehéz volt, mert ahogy forgatja az ember a kulcsot, szinte az egész ajtó fordul vele a tokjában... Úgyhogy a 70 dollár/éjszaka ár kicsit sok ezért a szállásért. 

De, mint tudjuk, a szállás elhelyezkedése is sokat jelent, és itt bizony kb. 100 méterre vagyunk a Csendes- óceántól. Persze fürdésre gondolni sem lehet, jegesmedvék is csak azért nincsenek itt, mert hideg nekik a víz:) Elég hideg szél fúj, bár láttunk néhány bátor szörföst.

pis2.jpg

És mit gondoltok, hova mentünk vásárolni?... Azért most már a Walmart fizethetné az utunkat, annyit emlegetjük, de ez a legegyszerűbb módja a bevásárlásnak. Vettünk vacsira valami egyszer már megemésztett mikrós kaját, szerencsére csak 4 dobozzal.

Tulajdonképpen ennyi dolog történt ma, úgyhogy lassan megyünk is aludni.

A bejegyzés trackback címe:

https://golyoronvej.blog.hu/api/trackback/id/tr15280875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása